Varázsgombolyag
   
   

BEJELENTKEZÉS

E-mail *
Jelszó *
 
Elfelejtettem a jelszavam...
Fonalshop, a fonal webáruház

Zola kagylómintás körsál

/ 2014-02-23 /Első látásra beleszerettem ebbe a vastag fonalból készült kagylómintás körsálba. Ballonkabáthoz színátmenetes fonalból gondoltam tetszetősnek.

 

Zola kagylómintás körsál

 

 

Mintája nagyon egyszerű, nem kíván nagy gyakorlatot.

 

KagylómintaDamaszkusz körsál

/ 2013-12-02 /A Fonalshop novmberi játékában, melyet Kókai Móni találóan úgy nevezett el, hogy "7 nap utazás a csipkekendők világában", a legújabb horgolt nyaksálam is helyet kapott. Rövid idő alatt, könnyen elkészíthető.

 

Damaszkusz horgolt körsálKarikafülbevaló horgolt díszítéssel

/ 2013-10-08 /Horgolt karikafülbevaló

 

 

 

Hozzávalók: Piroska horgolócérna vagy hímzőfonal (Puppets)

                      2 mm-es horgolótű

                      1 pár karikafülbevaló

 

Nehézségi fokozat: haladó

 

Alkalmazott technikák: rövidpálca, egyráhajtásos pálca

 

 

Horgolt karikafülbevaló

 

Elkészítés:

Nagyon jól mutatnak a fülbevalón ezek az élénk színek, így a választásom egy fukszia színű fonalra esett, nagyon vidám, tavaszi szín.

 

A horgolótűvel elkészítjük a kezdő hurkot.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

Rövidpálcával rögzítjük a fülbevalóhoz.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

 A karikára ezután összesen 70 rövidpálcát horgolunk lazán, körben haladva, mintha csak egy körgyűrűt horgolnánk körbe. Nagyobb fülbevalóknál 80-100 pálcát is horgolhatunk.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

Amikor elkészültünk, a rövidpálcák mind kívülre néznek. Befelé fordítjuk őket.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

Minden 3. és 4. pálca közé öltünk 1 egyráhajtásos pálcát, de az első 2 és az utolsó 2 pálcára csak rövidpálcákat horgolunk. Megfordulunk.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

A 2. rövidpálcára rövidpálcát öltünk, majd minden 2 egyráhajtásos pálca közé 1 egyráhajtásos pálcát horgolunk. Az utolsó előtti rövidpálcára 1 rövidpálcát horgolunk. Megfordulunk.


Horgolt karikafülbevaló

 

Az első 2 pálca közé rövidpálcát öltünk, majd minden 3. és 4. pálca közé 1 rövidpálcát pálcát horgolunk. A sor végét 1 rövidpálcával zárjuk. Megfordulunk.


Horgolt karikafülbevaló

 

Minden 2. és 3. pálca közé 1 rövidpálcát pálcát horgolunk. A sor végét 1 rövidpálcával zárjuk.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

A munkát befejezzük, a fonalvéget eldolgozzuk.

 

Horgolt karikafülbevaló

 

A másik fülbevalónál tükörképpel dolgozunk, a másik vége felől horgoljuk a karikára a rövidpálcákat.Ajtódísz Húsvétra

/ 2013-03-31 /Tehetséges tanítványom - Piroska Ági - egy meseszép ajtódíszt készített Húsvétra. Igazi tavaszcsalogató színeket válogatott hozzá össze és ízlésesen rendezte el a koszorún a horgolt díszeket.

 

Ajtódísz horgolt díszekkel

 

Hát nem elbűvölő?

A koszorú alapja hungarocelből készült, pár száz forintért megvásárolható kreatív hobby boltban. A pillangó minta a 3D-Butterfly, már korábban is bemutattam, akkor hajráf díszeként. A levelek és virágok leírása a 100 kötött és horgolt virág c. könyben találhatóak, a Libri könyvesboltból online is megrendelhető:

 

100 kötött és horgolt virágHairpin lace

/ 2013-02-20 /Régi álmom vált valóra, amikor végre időt és energiát tudtam szánni a hairpin lace technika elsajátítására. A végeredmény annyira lenyűgöző, hogy egyre csak azon gondolkozom, hogy milyen ruhadarabokat lehetne készíteni vele. A hálóvillán 3 csík készült el ehhez a különleges nyakbavalóhoz.

 

Hálóvillás csipke

A hálóvilla használatáról bővebben információt a Fonalshop.hu oldalán találhattok hamarosan.Karika fülbevalók másképp

/ 2013-02-18 /A minap a YouTube-on böngészgettem és nagyszerű horgolást oktató anyagokat találtam. Többek között olyanokat is, melyek azt mutatják meg lépésről-lépésre, hogyan varázsoljuk egyedivé rég nem használt karikafülbevalóinkat. Rögtön nekiláttam előbányászni az enyémeket, 3 párat is találam, - nemhiába nőből vagyok - és nézzétek miket sikrült kreálnom 1 napon belül:

 

Horgolt fülbevaló

 

                      Horgolt fülbevaló    Horgolt fülbevaló

 

A gyakorlottabb kezek gyöngyöt is fűzhetnek fel díszítésképp munka közben, én egyenlőre kihagytam őket, de így is nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel.Stockholm sál

/ 2013-02-04 /El is készültem a sállal, bevallom nagyon tetszik. A fonal szépen kiadta a mintát és a hosszát, mely körülbelül 120 cm, kényelmesen körbe tudom duplán tekerni a nyakamon.

 

Stockholm sál Stockholm sál Stockholm sál

 

A magyar nyelvű mintaleírást hamarosan felteszem a ingyenes minták közé.Stockholm sál készülőben

/ 2013-01-28 /Már régóta szemeztem ezzel a gyönyörű kötött maxi sállal a Ravelry-n és végre elérkezett az idő, hogy neki is fogjak. Apró csavart mintának hat, de mégsem kell benne igazi csavarást csinálni, ezért gyorsan lehet vele haladni. A minta tulajdonképpen 4 sor ismétlődése. Így néz ki munka közbeni:

 

 

Stockholm scarfMilánó körsál

/ 2013-01-02 /A Fonalshopnak terveztem egy kötött maxi sálat is. A csavart mintát szépen kiadta a hosszú színátmenetes fonal. 7 mm-es kötőtűvel kötöttem és 4 gombolyag Mistero fonalat fogyasztott el. Finom puha sál lett belőle, amit akár mellényként is lehet hordani, megengedi a hossza.

 

     Kötött maxi sálKötött maxi sálKötött maxi sál

 

Gombbal záródik, nyakban kétszer feltekerve nyakmelegítőként is nagyon jól mutat.Medál ékszertartó

/ 2012-12-21 /Ez a kis ékszertartó doboz méltó dísze lehet fürdőszobánknak vagy hálószobánknak. Pár óra alatt elkészül és ajándéknak is nagyszerű. Bézs színű Catania fonalból készült 2,5 mm-es horgolótűvel, a dobozka tetejét horgolt rózsával és gyönggyel díszítettem.

 

 

Horgolt ékszertartó doboz

 

                                  Horgolt ékszertartó doboz          Horgolt ékszertartó dobozBarokko szalvétagyűrűk

/ 2012-11-27 /Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke az ünnepi teríték. Ezzel az ezüst vagy óarany horgolt szalvétagyűrűvel garantáltan különleges lesz a Karácsony esti vacsora.

 

Horgolt szalvétagyűrű    Horgolt szalvétagyűrű

 

Elkészítésük igazán egyszerű, egy szett egy forró tea mellett egy este is elkészülhet akár. Anchor Metallic fonalból horgoltam őket, díszítésként gyöngyház színű gyöngyöt használtam.Hófehérke poncsója

/ 2012-11-22 /A Blankának készült kis rózsaszín poncsóról Kókai Móni így írt:


Talán az egyik leghálásabb kézimunka, ha gyerekeknek készítünk valamit. Bár Fórián Kriszti munkája kicsit zavarba ejt, nem is tudom mit csodáljak a kis modellt, vagy a poncsót, csak kapkodom a fejem. Ismét egy igézően szép darab került ki Kriszti kezei közül, amelynek elkészítése korántsem olyan bonyolult, mint amilyen gyönyörű. 1 gombolyag fonalból készült a kis poncsó pár órás munkával. Blanka nevetése pedig észrevétlenül is mosolyt csal az arcunkra. Kell ennél jobb ébredés..

 

Horgolt babaponcsóHorgolt babaponcsó Vadmacska körsál

/ 2012-11-19 /Ma az Adventi naptárban megjelent a horgolt körsálam, remélem, hogy sokaknak elnyeri a tetszését. Gombokkal záródik, így többféleképpen is hordható:

 

Horgolt csipkés körsál     Horgolt csipkés körsál

 Horgolt csipkés körsál

 

Kókai Móni a Fonalshop.hu oldalon így ír arról, hogyan született meg a körsál elnevezése:

 

Mindig nehéz nevet találni az elkészült mintadarabjainknak, de a Mintakereső tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy minden egyes mintánk egyedi névvel rendelkezzen. Amikor Kriszti körsálát megláttam rögtön egy hódító "vadmacska" jutott róla az eszembe, egyrészt a színei miatt, másrészt pedig annyira dögös ez a sál. Őrülten elkezdtem keresgélni valami jó kis ütős macskanevet, de nem találtam ennél kifejezőbbet, így maradt a Vacmacska név. Szerintem ti is egyet fogtok vele érteni, ha elkészítitek ebből a gyönyörű fonalból, amely páratlan egyediséget és különlegességet ad ezzel a mintával a sálnak.Adventi naptár a Fonalshop.hu-n

/ 2012-11-15 /idén újra vár Benneteket a Fonalshop.hu-n Adventi Naptárral, amelybe minden nap egy-egy újabb ingyenesen, vásárlás nélkül letölthető mintát találsz. 2012 első adventi mintája Kerubina angyal, Kókai Móni munkája. A naptárat a mézeskalács házra kattintva érhetitek el.

 

Adventi horgolós-kötős naptár

 

Több munkám is megjelenik majd a naptárban, kísérjétek figyelemmel, remélem, hogy nem fogtok csalódni, és sokaknak örömet szerzek velük.Színvariációk egy témára

/ 2012-11-14 /Többen megkerestetek már, hogy nagyon tetszik az egyik nyaksál, ami a honlapomon van. Ez a kis virágos nyaksál tényleg nagyon bájos és romantikus, most csokoládé és egérszürke árnyalatban is elkészítettem kérésre. Íme:

 

Virágos kötött nyaksál                   Virágos kötött nyaksál

 

Az elkészítése nem kíván nagy gyakorlatot, a virágban a szaporítás miatt eléggé szoros lesz a kötés, ami megnehezíti a szemek leemelését a tűről. Csokoládé és szürke BRAVO fonalat használtam, 22 szemet szedtem fel a tűre. 1 sima, 1 fordított váltakozik a nyakpántban, körülbelül 35 cm hosszúságnál fejezem be. A virág 9 szemmel indul és minden szemet 3 szemre szaporítunk: először előről, majd hátulról, aztán megint előről kötjük le simán ugyanazt a szemet. Így kapunk 27 szemet. A páros sorok mindig fordítottak. A 27 szemből lesz aztán 81, majd a legvégén 243. szem.Horgolt babatakaró

/ 2012-10-11 /Ennek a babatakarónak a leírását a Drops Design (Garnstudio) oldalán találtam két évvel ezelőtt, amikor a kislányommal voltam várandós. Kicsit elkéstem vele, de nagyon örülök, hogy végre sikerült befejezni. A takaró 20 négyzetből áll, vajszínű pamutot választottam alapnak (Bella - Red Heart), a szélét pedig megmaradt rózsaszín fonalból kagylómintával tettem érdekesebbé.

 

Horgolt babatakaróHorgolt babatakaró

 

Szívesen segítek a minta értelmezésében, a kapcsolat menüpontban keressetek bátran!Jáspis boleró

/ 2012-09-27 /Az enyhébb őszi napokra még jól ki lehet használni ezt a horgolt csipkés bolerót, melyet kötött passzéval bolondítottam meg, ujjait pedig legyezőmintával tettem érdekesebbé.

 

horgolt csipkés boleró

1 gombolyag 20 dekás Snappy Ball fonalból készült. A mintaleírást a Fonalshop weboldalán keressétek, Kókai Móni ajánlásával:

 

Egyetlenegy nő ruhatárából sem hiányozhatnak a bolerók, amik egyszer ruháink ékei, másszor csak szolid kiegészítői. Fórián Kriszti készített nekünk egy gyönyörű bolerót, aminek szépségén kívül még az is a különlegessége, hogy ötvözte benne a kötést és horgolást. Egy tini, és 3 felnőtt méretben készítettük el a mintaleírását, mely mától már elérhető a Fonalshop.hu Mintatárában Jáspis boleró név alatt.Napkő női kánikula top

/ 2012-07-20 /Nyári forró napokra terveztem ezt a nyakbaakasztós topot Cotton Bamboo fonalból.  Alja kagylómintával készült, mellrésze egyráhajtásos pálcákból áll. Elkészítése nem igényel nagy gyakorlatot. Két hosszúságban is lefotóztam, a hosszabb darab akár tunikaként is hordható.

 

Horgolt női top

 

A mintaleírást hamarosan megtaláljátok a Fonalshop oldalán.Horgolt bolero babáknak

/ 2012-06-04 /Az én kis Blankámat ezzel a kis horgolt boleroval leptem meg. Nagyon jól sikerült eltalálni a méretet, ez a rózsaszín-világoskék melír szín pedig mesésen illik bármilyen farmer ruhához.

 

Horgolt babakardigán

 

Külön darabból készül a háta és a jobb, illetve bal eleje. Ujjai puffosak, a kardigánt körben csipkeminta díszíti. A mintaleírást a Fonalshop honlapján találjátok meg.Rózsaszín-lila babakardigán

/ 2012-05-11 /A Ravelry-n ezt a tüneményes mintát találtam "Flower Cardigan" néven, igazi kislányos színekből készült el. A felső része volt kissé időigényes, a kagylómintával már gyorsabban haladtam.

 

Horgolt babakardigán

 

Hozzáillő gombokat kell még beszereznem, hogy tökéletes legyen.Horgolt babaruhák

/ 2012-04-20 /Kókai Mónika felkérésére idén tavasszal babaruhák tervezésébe és megalkotásába kezdtem bele. Könnyű dolgom van, mert a saját kislányom a modellem és így az ihlet is gyorsabban megszáll!

 

 

Horgolt csipkés babaruhaHorgolt csipkés babaruhaDebreceni kötős-horgolós találkozó

/ 2012-04-19 /Debreceni kötős-horgolós találkozó

 

A kötős-horgolós találkozó rendkívül jól sikerült, gyönyörű munkákat láttam. Leginkább a kézzel festett fonalakból készült kötött csipkekendőkön akadt meg a szemem, igazi mestermunkák voltak:

 

 

Csipke

 

Ezt a gyönyörű stólát Tűbele készítette Bucilla kézzel festett fonalából.Horgolt csipkés körsál

/ 2012-03-22 /A Caron International honlapján találtam ezt a különleges körsál mintát. Fekete Bravo fonalat találtam itthon hozzá, az eredmény nagyon elbűvölő, máris azon gondolkodom, hogy milyen más színből kellene elkészíteni a tavaszi szezonra.

 

Horgolt csipkés körsál

 

Rojttal díszítettem, duplán feltekerve is nagyon jól mutat és persze úgy kellemesen meleg viselet. Az alapminta technikailag nagyon egyszerű és igen szapora, igazi élmény volt meghorgolni.Teszthorgolás

/ 2012-02-08 /Gondoltam, hogy megmutatom min dolgozom mostanában, bár hozzáteszem elég lassan haladok, mert elég aprólékos munka. A Ravelry-n találtam ezt a mintát is és a megalkotója teszthorgolókat keresett, így jelentkeztem én is. Egy különleges nyakmelegítő fog elkészülni nemsokára ebből a mogyorószínű Bella fonalból - dupla szállal horgolva.

 

Horgolt nyakmelegítő szélforgó mintávalHorgolt nyakláncok

/ 2012-01-22 /A tanítványom Piroska Ági - aki nagyon tehetséges - ezeket a gyönyörű nyakláncokat horgolta meg igazán rövid idő alatt. Az egyiket a pillangó ihlette, a másiknak a mintaleírását a Ravelry-n találtam. Ági gyöngyökkel varázsolta őket még egyedibbé:

 

Horgolt nyakláncHorgolt nyaklánc

 

Hát nem elbűvölőek?Horgolt pillangó

/ 2012-01-12 /Kedves kis tanítványom találta az interneten ezt a gyönyörű horgolt pillangót, azonnal beleszerettem. Igazán sok lehetőség rejlik benne: lehet kitűző, karkötő és hajpántra dísz is belőle. Én egy régi hajráfra erősítettem rá, így készült ez a fotó is róla:

 

horgolt pillangó

 

Engem teljesen elvarázsolt!Amelie - horgolt nyakmelegítő

/ 2011-12-14 /Az Amelie téli lapszámába nagy meglepetésemre bekerült a horgolt kámzsás nyakmelegítőm, nagyon büszke vagyok rá, a magazinban megjelent fotó egyszerűen fenomenális:

 

Horgolt kámzsás nyakmelegítő

 

A mintalaírást az újságban találjátok rengeteg szép más ruhadarabbal együtt, melyet az Amelie olvasói küldtek be. Nekem is akadt pár kedvencem.Azúr körsál

/ 2011-12-13 /December 15-én újabb mintám jelenik meg a Fonalshop.hu weboldalán, a 2011 Adventi minták menüpont alatt:

 

           Azúr körsálAzúr körsál

 

A körsál kötőkerettel készült, laza szerkezetű, kiengedve és duplán feltekerve is hordható. Elkészítése igazán egyszerű. A Kókai Mónika a következőket írta róla a Fonalshop webáruház Facebook oldalán:

"Azt ígértem, hogy az idei Adventi Naptárban egyszerűen, és kevés alapanyagból elkészíthető ötleteket adunk. Ráadásul a mai mintához még kötni sem kell tudni! Mai gyönyörű mintánk egy dupla falú, 150 cm átmérőjű körsál, mely mindössze 75 gr fonalból készült. Máris bebizonyítottuk, hogy igaz a Prym gyár állítása, mi szerint a kötőkeretekkel (akár a normál kötőkeretre, akár a zoknikötő-keretre gondolunk) történő kötés igen gazdaságos, jóval kevesebb alapanyag szükséges ugyanazon ruhadarabok elkészítéséhez, mint kötőtűvel. Egy újabb lehetőség, hogy bizonyos esetekben munkáinkat, vagy azok egy részét áttegyük a kötőkeretre, melynek használata olyan egyszerű, hogy nálunk már mindenki használja a családban (a 11 éves lányom sálak hadán van túl, de férjuram is megpróbálkozott vele, s úgy magával ragadta, hogy csak az első 20 cm után tudta abbahagyni)! És a kötőkerettel eltöltött időről még nem is beszéltünk, de szerintem ezt teszteljétek magatok!"

 Fürdőszobai tároló

/ 2011-12-08 /A Fonalshop oldalán december 9-én megtalálhatjátok a Zpagetti fonalból horgolt fürdőszobai tárolót, melybe a pipere holmikat ízlésesen bepakolhatjátok:

 

Fürdőszobai tárolóÉbenfekete nyakpánt

/ 2011-12-04 /December 5-én újabb mintám jelenik meg a Fonalshop.hu weboldalán, a 2011 Adventi minták menüpont alatt, ezúttal az ébenfekete horgolt nyakpánt leírását tölthetitek le igyenesen. Fekete selyemszalaggal kombinálva alkalmi visletet!

 

 

Ébenfekete nyakpántAdventi minták

/ 2011-11-23 /November 15. és december 24. között ismét minden nap megjelenik egy-egy új minta a Fonalshop.hu weboldalán, a 2011 Adventi minták menüpont alatt. Valamennyi minta pdf formátumban ingyenesen letölthető.

 

Kókai Mónika felkérésére én is készültem könnyen és gyorsan elkészíthető darabokkal, melyekkel a szeretteiteket lephetitek meg az Ünnepekre.

 

Az első mintám november 24-én jelenik meg, keressétek bátran!

 

Fodros nyakpántElindult az első horgolótanfolyam

/ 2011-11-22 /Hosszú-hosszú idő óta végre elindulhatott az első horgolótanfolyamom, bevallom kicsit izgultam, hogy hogyan  fog sikerülni az első foglalkozás. Egy nagyon kedves fiatal anyuka érkezett hozzám és közben egy forró tea mellett olyan jót beszélgettünk, hogy szinte elrepült az idő, arról nem is beszélve, hogy mindkettőnknek nagyon jót tett ez a kis kreatív kikapcsolódás.

 

Sikerült elsajátítani a láncszemek horgolását és még egy kis egyszerű horgolt virágot is készítettünk. Remélem, hogy a lelkesedésem sikerült átadni és meg sem állunk míg egy nyakék vagy egy nyakmelegítő el nem készül!

 

horgolótűkHogyan tegyük trendivé régi sálunkat?

/ 2011-11-08 /Pár perc alatt trendivé varázsolhatjuk régi, megunt sálunkat, ha a két végét összevarrjuk és duplán tekerjük a nyakunk köré. Én egy szürkésbarna maxi sálat találtam a téli holmik között és kíváncsian láttam neki a műveletnek.

 

infinity scarf

 

Hát igen, így már sokkal jobban tetszik!Kámzsás nyakmelegítő

/ 2011-10-25 /Végre elkészültem a kámzsás nyakmelegítővel és sikerült is lefotóznom, bevallom nagyon tetszik a végeredmény. Mogyorószínű Bella fonalból horgoltam a DropsDesign mintaleírása alapján. Nagyon egyszerű minta, alapvetően hármas pálcacsoportok alkotják - egy, majd kétráhajtásos pálcák -, ezeket 2-2 láncszem, illetve 1-1 különálló pálca választ el. Aki nagyon elszánt, az pár este alatt meg is van vele.

 

Ma már a bézs ballonkabátom fölé fel is vettem:

 

kámzsás nyakmelegítőProfesszionális fotó

/ 2011-10-24 /Ma nagy örömömre megérkezett a profi fotó az Amelie-nek tervezett türkiz csipketáskáról és úgy gondoltam, hogy ezt azonnal fel kell tennem a Varázsgombolyagra, hiszen nagyon büszke vagyok rá. Íme:

 

türkiz csipketáskaKámzsás nyakmelegítő előkészületben

/ 2011-09-23 /A DropsDesign oldalán találtam egy gyönyörű horgolt kámzsás nyakmelegítőt, angolul ezeket a nagy és bő sálként funkcionáló ruhadarabokat "cowl"-nak nevezik. Felteszek néhány képet a készülő darabról, mogyorószínű Bella fonalat használtam fel hozzá.

 

kámzsás nyakmelegítőFekete csipkés nyakék szalaggal díszítve

/ 2011-09-04 /Úgy tűnik, hogy mostanában csak nyakékeket tudok "gyártani", mert nagyobb dologba egyszerűen nem tudok belefogni két pici gyerek mellett, de azért még reménykedem. Nemsokára beköszönt az ősz és szükség lesz nyaksálakra.

Ötleteim már vannak...

Addig is büszkén bemutatom legújabb nyakékemet, melyet fekete szalaggal fűztem át, majd masnival bolondítottam meg:

 

Fekete csipkés nyakék szalaggalMost ingyenesen letöltheted!

/ 2011-08-28 /Mivel augusztusban nagy volt a csend a Varázsgombolyag háza táján, - rengeteg szabadtéri program akadt ebben a hónapban - ezért most megajándékozlak Benneteket a rombusz mintás mobiltok mintaleírásával. Ha pedig elkészültetek vele, szeretném kérni, hogy küldjetek róla egy-egy fotót, olyan jó lenne látni, ki milyen színből és fonalból horgolta meg.

 

horgolt mobiltok rombusz mintával

 

Kíváncsian várom a képeket, kellemes kikapcsolódást!Rombusz mintás mobiltok

/ 2011-08-04 /Egy mobiltokot elkészíteni nem nagy fáradság és nem is kerül sok időbe, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy ismét tervezek egyet egy egyszerű, de mutatós mintával, amit aztán ajándékba is könnyűszerrel meg lehet horgolni. Gilice fonalból biztosan tartós és nem bolyholódik majd, a papsajt árnyalathoz jól illik a sötétbarna színű fagyöngy.

 

horgolt mobiltok rombusz mintával

 

A Meska Alkotók boltjában vásárolható meg a mintaleírás.Levél alakú fülbevalók

/ 2011-07-16 /Mivel kitartó az érdeklődés a csepp alakú fülbevalók iránt, ezért úgy döntöttem, hogy horgolok egy újabb párt bézs színű horgolócérnából.

 

Levél alakú horgolt fülbevaló

 

1.9 mm-es horgolótűvel készültek és sötétbarna fa gyöngyökkel díszítettem őket. Az ingyenes mintaleírások között fogjátok megtalálni.Horgolt csipkés mobiltok

/ 2011-07-12 /Arra gondoltam, hogy tervezek egy mobiltokot a Barkának. A Tengeri törökméz árnyalatát választottam, nagyon vidám nyári szín és nagyon jól mutatnak hozzá a fa gyöngyök. Csipkemintával bolondítottam ezt is, de ügyeltem rá, hogy ne legyen nagyon szellős, hogy minél jobban védje a telefont.

 

Horgolt csipkés mobiltok

 

Csuklópántot is horgoltam rá és fa gyöngyökkel díszített függők teszik még különlegesebbé.

A mintaleírást a Barka logohonlapján hamarosan megtaláljátok!Horgolt nyakpánt ananász medállal

/ 2011-07-08 /Ugyancsak csokoládé színű horgolócérnát használtam és kipróbáltam, hogyan is nézne ki egy ananászminta önállóan, medálként. Íme az eredmény:

 

Horgolt nyakpánt ananász medállal           Horgolt nyakpánt ananász medállal               Finom csipke nyakék horgolócérnából

/ 2011-07-06 /Maradtam a csokoládé színnél, de finomabb fonalra váltottam. Ez a nyakék horgolócérnával és 1.9 mm-es horgolótűvel készült, a saját tervezésem.

 

Finom csipke nyakék

 

A Meska Alkotók boltjában szeretném feltölteni majd a mintaleírását.Csipkés nyakék Catania Fine fonalból

/ 2011-06-29 /Ezt a csokoládé színű csipkés nyakéket pánt nélküli ruhához horgoltam, nagyon mutatós darab. A hálóminta hihetetlenül meggyorsítja az elkészítését.

 

 

horgolt csipkés nyakék

 

Az alapmintát a DropsDesign horgolás mintái között találtam, finom mohair fonalból , megfelelő hosszúsággal őszre sál is készülhet belőle.Türkiz csipketáska

/ 2011-06-10 /Sikerült megszerezni az Amelie nyári számát. Amikor megpillantottam a táskámról készült egész oldalas fotót, rettenetesen boldog és büszke voltam.  A saját fotómat én is szeretném Veletek megosztani, remélem, hogy tetszeni fog:

 

 

Türkiz csipketáska

 

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani ezért a fantasztikus lehetőségért az Amelie Szerkesztőségének és a fotográfusnak, Németh András Péternek. Köszönet illeti még Kókai Mónikát a Fonalshop tulajdonosát a csodás fonalakért, a dekoratív táskafülért és a segítőkészségéért, a kapcsolattartásért.Horgolt rózsa bross

/ 2011-06-09 /A rózsa brosshoz egy nagyobb és egy kisebb levelet is horgoltam. Egy láncszemsor 2 végére fagyöngyöket fűztem és mindezeket együttesen varrtam fel a bross hátuljára.

 

Horgolt rózsa kitűző

 

A mintaleírást hamarosan felteszem a minták menüpontba, ha esetleg Nektek is kedvetek támad meghorgolni.Megjelent az Amelie nyári száma

/ 2011-06-09 /Megjelent az Amelie nyári száma, nagyon izgatott vagyok, hiszen benne lesz a türkiz színű horgolt táskám, alig várom, hogy a kezembe vehessem!

 

Amelie 2011 NyárTejeskávé

/ 2011-06-08 /Horgolt csipkés karkötő

 

 

                        a cup of coffe with milk

 

Az egyik kedves érdeklődő a Meskán kérdezte, hogy nem horgolnám-e meg a csipkés karkötőt bézs-csokoládé színben. Természetesen igent mondtam, és bevallom nagyon tetszik a végeredmény, olyan kávézós hangulatom lett tőle.Horgolt rózsás nyakék

/ 2011-06-07 /Kedves Kézimunkázók!

 

Mostanában azon dolgozom, hogy minél több ingyenesen letölthető mintát töltsek fel Nektek a Varázsgombolyagra. Természetesen esténként a nyári időszakban hordható darabokon ügyködöm, mikor már a két kis manóm alszik. Ezt a "Rose Brooch" (rózsa bross) nevű horgolt kitűzőt a Ravelry-n találtam és gondoltam hogy a horgolt csipkés nyakpánttal  megbolondítom,  hogy esküvőkön, különleges alkalmakon is viselni lehessen, mert annak van most leginkább szezonja.

 

Horgolt rózsa kitűzőHorgolt csipkés nyakpánt

/ 2011-06-05 /Nagyon szeretem az ékszereket. Rengeteg fülbevalóm és nyaklámcom van, gondoltam, kipróbálom, hogy horogolt technikával milyen ékszereket lehet készíteni. Így "kattantam rá" a nyakékek sorozatgyártására. A mostani egy nagyon egyszerű változat, kezdő horgolóknak is nyugodt szívvel tudom ajánlani. Napközben is bátran hordható.

 

 

Egyszerű horgolt nyakpántNyakék ezúttal Gilice papsajtból

/ 2011-06-03 /horgolt csipkés nyakék

 

A Gilice papsajtnak annyira különleges színe van, hogy nem tudtam ellenállni  a csábításnak, hogy egy  nyakéket is horgoljak belőle. Nagyon egyszerű, de mutatós darab, csak láncszem, rövidpálca és egyráhajtásos pálca kell hozzá. Fülbevalók is készültek hozzá.

 

A mintaleírások a  Barka logo honlapján lesznek hamarosan feltéve, keressétek ott!TarkaBarka fülbevalók

/ 2011-05-31 /A TarkaBarka nyárra először valami gyorsan elkészíthető vidám kiegészítőt gondoltam ki, így született meg ez a pár fülbevaló. remélem, hogy tetszik. A Minták menüpontban megosztom Veletek, hogyan kell elkészíteni ezeket az édes kis semmiségeket.

 

Horgolt fülbevalóTarkaBarka Nyár

/ 2011-05-26 /TarkaBarka Nyár

 

"TarkaBarka Nyár - Játssz velünk, és nyaralj színes Barkaságban!" szól a Barka Fonal legújabb játékfelhívása.

 

Készíts Barka fonalból színes, vidám, nyári holmit és küldd be az alkotásod fotóját! Lehet megszorítás nélkül egyszínű, sokszínű, aprócska vagy nagyobb, nyaralásra vagy kertbe való projekt, bármi, ami a nyarat juttatja az eszedbe.

 

Biztosan sokan ragadnak a kezükbe kötő- és horgolótűt, bevallom én is elkezdtem nézelődni a fonalak közt.

No de, hogy mi fog ezúttal elkészülni maradjon egyelőre csak meglepetés!

 

 

KötőtűkHorgolt csipkés öv

/ 2011-05-25 /Horgolt csipkés öv

 

A csipkemintát továbbgondolva készült el ez a horgolt csipkés öv. A fémkarika még egy függönykarnis tartozékaként maradt rám, azt varrtam az öv egyik végére. A másik végét átbújtattam a karikán és patenttal rögzítettem az öv másik végéhez. Csípőn hordva mutat jólHorgolt nyakék Gilice Szilvásgombócból

/ 2011-05-24 /Horgolt nyakék

 

Íme a Barkának tervezett első munkám! Bár nem egy óriási darab, igazából pillanatok alatt elkészül, de  pont ebben rejlik a nagyszerűsége és nagyon büszke vagyok rá. Karkötő is készült gyorsan hozzá, máris mutatom:

 

 

Horgolt csipkés karkötő

 

A mintaleírások a  Barka logo honlapján lesznek hamarosan feltéve, keressétek ott!Tervezz a Barkának!

/ 2011-05-17 /A másik fantasztikus lehetőség, amit mostanában kaptam az az, hogy a Barka hazai tervezőket szeretne felkutatni és saját tervezésű munkákkal - természetesen Barka fonalból - bárki jelentkezhet. A webshopból a legtöbb véleményt kapott fonalból rendeltem 2 színt. Gilice szilvásgombóc és Gilice papsajt.

 

Gilice papsajt

 

 

Horgoláshoz rendkívül jó fonalak, mert közepes túvel 3.00-4.00 mm lehet velük dolgozni és igazán jó tartása van. Először a szilvásgobócnak "estem neki", mert abból csak 1 gombolyagot rendeltem.

 

Gilice szilvásgombócEredményhirdetés

/ 2011-05-06 /Igyekezetemnek meg lett a gyümölcse: az Amelie magazin szerkesztősége kiválasztotta a türkiz színű táskát a nyári számába. Nagy boldogsággal töltött el a hír. Képeket ezért is nem teszek fel a blogomba róla, mert az újságban biztosan nagyon szép fotó lesz majd, legyen meglepetés! Ráadásul lehetőséget kaptam arra, is hogy egy pár mondatban bemutatkozzam. Alig várom, hogy a kezembe vehessem az újságot és bízom benne, hogy máskor is lesz majd az Amelienek versenyfelhívása. Biztosa vagyok benne, hogy rajtam kívül még sokakat inspirált.

 

 

KötőtűkMogyorószínű horgolt táska

/ 2011-04-15 /Egészen hamar elkészültem a mogyorószínű táskával. Először szütyö alakúra terveztem, de ahogyan haladtam vele, úgy kiderült, hogy nem lett elég nagy az alja. Félbehajtva viszont nagyon érdekes formát mutatott így elkezdtem vele kísérletezni és a végeredmény meglepően jó lett. Büszkén meg is mutatom itt:

 

 

mogyorószínű horgolt táska

 

A türkizszínű táskát pedig négyzet alakúra tervezem, ugyanilyen fülekkel, mert ehhez a színhez is nagyon jól fognak mutatni. A beküldési határidőnek május 1. volt megadva, igyekezni fogok nagyon, remélem a 2 éves kisfiam és a 7 hónapos kislányom is engedni fognak esténként minél többet kézimunkázni!Variációk egy csipkemintára

/ 2011-04-09 /A Bella fonal is nagyon szép, bár ez inkább pasztel szín, nyár végéhez jobban passzol. A táskafül hozzá viszont telitalálat! Úgy döntöttem, hogy a Bella fonalból is a virágos csipkemintát készítem el.

 

mogyorószínű horgolt táska

Prym Madeleine táskafülMegérkeztek a fonalak

/ 2011-04-07 /Lisa türkizzöld fonalBella fonal

 

Meg is érkeztek a várva-várt fonalak és mondhatom, nagyon tetszenek! Sokat gondolkoztam, hogy milyen is legyen a türkiz színű táska és arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenképpen valamilyen csipkemintát fogok felhasználni hozzá. Találtam is egy virágos mintaleírást, ráadásul nem is olyan bonyolult elkészíteni.Fonalshop versenyfelhívás

/ 2011-04-04 /Az e-mail-jeimet olvasva ma olyan levélre bukkantam, ami nagyon felcsigázott. A Fonalshop.hu versenyfelhívást a írt ki a következő címmel: "Diktáld Te az idei nyár táskadivatját!"

 

Készíts a nyári szezonra utcai viselethez táskát, nyaraláshoz strandtáskát, vagy laptoptáskát, vagy mindhármat, és legyél azon 3 szerencsés egyike, akinek munkáját  az Amelie magazin a nyári számában bemutatja, leírással együtt!

 

Mondanom sem kell, hogy rögtön beindult a fantáziám. El is kezdtem keresgélni a honlapjukon megfelelő fonal után. Mivel nyári divatról van szó, mindenképpen valami vidám, élénk szín lesz a nyerő.

Végül a Lisa fonal türkizzöld árnyalatát választottam, mert tetszik ez a szín és tudom, hogy barnával kombinálva nagyon jól mutat és persze ráadásként Bella fonalból is rendeltem egy mogyorószínű árnyalatot.Horgolt csipke bolero

/ 2011-03-31 /A Ravelry-n nagyon megtetszett egy ingyenesen letölthető horgolt csipke bolero, gyorsan kerestem is egy kis maradék pamutot. Feketét találtam a leírás szerinti 5.00-ös és 6.5-ös kötőtűkhöz.

 

horgolt csipkebolero

 

Egyetlen téglalapból áll, alsó és felső szélén 7-7 centis bordázott mintával (patentkötés 2 sima, 2 fordított). A kőzépső részét - ez tulajdonképpen a háta és a két ujja - a csipkeminta adja. Körülbelül másfél-két 5 dekás gombolyag szükséges hozzá.

 

horgolt csipkebolero

 

Két-három estét kell csak rászánni, könnyen és rövid idő alatt elkészíthetö, igazi sikerélmény volt, amikor felpróbáltam.

 

Horgolt virág alakú kitűzővel lehetne még díszíteni, maradt is ki pamutom, lehet, hogy hamarosan annak is nekilátok.Bemutatkozás

/ 2011-03-27 /Amint azt a főoldalon is írtam körülbelül 8 éves kislány voltam, amikor szeretett dédnagynénim megtanított kötni és horgolni. Rengeteg szép ruhát, sapkát, sálat készített nekem és csodálattal figyeltem, ahogyan kézimunkázott, amihez hamarosan én is kedvet kaptam. Határtalan türelemmel és szeretettel tanított ezután.

 

Kámzsás nyakmelegítő

Pár éve vettem elő megint ezt a két csodálatos technikát. Szeretem a divatot és imádok öltözködni. Nagyon szeretem a csipkés, horgolt holmikat, mert gyönyörűen öltöztetnek. A kész ruhadarabok láttán büszkeség tölt el, bátran mutatom meg a barátaimnak, ismerőseimnek. Sok darabot pedig nagy örömmel ajándékoztam el. Ezt a barna-mustársárga nyakmalegítöt is egyik kedves barátnőm "nézte ki" magának és fogadta el örömmel.

 

Élvezem az alkotást, mert ellazít, megnyugtat és boldogsággal tölt el, ráadásul a kellékek elférnek egy kis táskában, amit aztán mindenhová magammal vihetek és bármikor elővehetek.

 

 

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy a kézimunkázás napjainkban reneszánszánszát éli. Ezen belül is nagy az érdeklődés a kötés és a horgolás iránt, valóban van igény a kézzel készült darabok iránt.

 

Remélem, hogy blogommal és mintáimmal sokakat fogok inspirálni és ezáltal sok kellemes percet szerzek majd mindenkinek.Üdvözöllek a Varázsgombolyagon!

/ 2011-03-21 /Szeretettel üdvözlök minden kedves érdeklődőt!

 

Hosszas előmunkálatok és tervezgetés után örömmel jelentem, hohorgolt csipkebolerogy végre megszületett várva-várt honlapom. A változás, az új mindig izgalmas, ezért is vagyok olyan izgatott, hogy milyen sikere lesz ennek a megvalósulni látszó álomnak.

 

Sok-sok ötlettel szeretnék szolgálni a kreatív tevékenységek iránt érdeklődőknek, a kötés és a horgolás iránt rajongóknak.

 

Kellemes időtöltést! 
   
 
MINTÁK  |
BLOG  |
© 2011 - VARÁZSGOMBOLYAG - MINDEN JOG FENNTARTVA | oldalterv: gyöngy dániel