Varázsgombolyag
   
   

BEJELENTKEZÉS

E-mail *
Jelszó *
 
Elfelejtettem a jelszavam...
Fonalshop, a fonal webáruház

Munkáim


Ezen az oldalon szeretném bemutatni legújabb kötött és horgolt munkámat, melyekből több darab elajándékozásra került - kedves ismerőseim nagy örömére.

 

Még az idei márciusi télben jól kilehet használni ezt a csipkés-fodros körsálat, melyet kiengedve és duplán feltekerve is hordhatunk. A rátűzött bross még különlegesebbé teszi. A Róma körsál elnevezést kapta, a mintaleírást a Fonalshop.hu oldalán találjátok meg hozzá.

           Horgolt fodros körsál  Horgolt fodros körsál  Horgolt fodros körsál

 

A Fonalshop.hu 2012-es Adventi naptárába pedig ezt a csipkés körsálat terveztem. Cinque Alto fonalból, melynek gyönyörű színátmenete még különlegesebbé tette ezt a téli ruhadarabot.

 

Horgolt csipkés körsál

 

Kókai Mónival a nyáron is sikeresen működtünk együtt, így született meg a Jáspis boleró és a Napkő top is - a találó elnevezéseket és az ajánlást is ő adta:

 

Egyetlenegy nő ruhatárából sem hiányozhatnak a bolerók, amik egyszer ruháink ékei, másszor csak szolid kiegészítői. Fórián Kriszti készített nekünk egy gyönyörű bolerót, aminek szépségén kívül még az is a különlegessége, hogy ötvözte benne a kötést és horgolást. Egy tini, és 3 felnőtt méretben készítettük el a mintaleírását, mely mától már elérhető a Fonalshop.hu Mintatárában Jáspis boleró név alatt.

 

horgolt csipkés boleró

 

Az enyhébb őszi napokra még jól ki lehet használni ezt a horgolt csipkés bolerót, melyet kötött passzéval bolondítottam meg, ujjait pedig legyezőmintával tettem érdekesebbé.

 

Nyári forró napokra terveztem ezt a horgolt nyakbaakasztós topot. Alja kagylómintával készült, mellrésze egyráhajtásos pálcákból áll. Elkészítése nem igényel nagy gyakorlatot.

 

Horgolt nyári felső

 

 

Idén tavasszal Kókai Mónika (Fonalshop.hu) felkérésére babaruhák tervezésébe fogtam. Kislányom Blanka másfél éves, neki készült ez a babaruha, melyet Tündérruhának kereszteltünk:

 

Horgolt csipkés babaruha

Horgolt csipkés babaruha

 

Blanka egy kis rózsaszín-kék melír bolerot is kapott tőlem azóta, ami nagyon jól illik farmer anyagból készült ruhácskáihoz:

 

Horgolt bolero babáknak

 

Az őszi szezon slágere a kámzsás nyaksál, mely egyszerre praktikus és lenyűgözően mutatós és nem túlzás, ha azt mondom, hogy kifogyhatatlan variációja van. A DropsDesign oldalán rögtön megakadt a szemem ezen a mintán, szerencsére találtam itthon hozzá régebbről megmaradt fonalat:

 

kámzsás nyakmelegítő

 

Saját tervezésű horgolt kámzsás nyaksálam az Amelie téli lapszámában található meg, most itt az általam készített fotón és az Amelie-ben megjelent képen is láthatjátok:

 

Horgolt kámzsás nyakmelegítőHorgolt kámzsás nyakmelegítő

 

Szokatlanul vastag fonalból - ilyen például a Zpagetti - mutatós fürdőszobai kiegészítőt lehet készíteni pár óra alatt. A Fonalshop 2011-es Adventi naptárába terveztem ezt a horgolt tárolót:

 

Fürdőszobai tároló

 

Ezt az oldaltáskát is vastagabb fonalból horgoltam, így nem csak gyorsan elkészült, hanem szép tartást is kapott:

 

Astana táska

 

Az Amelie és a Fonalshop.hu nyári játékfelhívására "Diktáld Te az idei nyár táskadivatját!" ezeket a csipkés horgolt táskákat terveztem és készítettem el:

 

Türkiz csipketáska

 

türkiz csipketáska

 

Ez a türkiz színű táska nagy örömömre be is került az Amelie nyári lapszámába.

 

                                                                                  horgolt táska

 

Csipkemintával egy mobiltokot is egyedivé varázsolhatunk, fa gyönggyel díszítve ajándéknak is remek ötlet.

 

horoglt csipkés mobiltok

 

Kedvenc darabjaim a horgolt poncsók és a horgolt csipkés nyaksálak, mert rendkívül hatásosan feldobják az öltözéket és szinte kifogyhatatlan variációjuk van.

 

horgolt csipkés nyakék

Horgolt nyakpánt ananász medállal   Finom csipke nyakék

 

Másik előnyük, hogy elkészítésük nem igényel annyi időt és fáradságot, mint például egy kötött pulóver elkészítése, így a sikerélmény szinte garantált.

 

 

Fekete csipkés nyakék szalaggal

 

 

   Horgolt nyakdísz    horgolt nyakék    Horgolt csipkés sál

 

 

 

horgolt poncsó

A virágokból horgolt bézs csipkeponcsó leírását a Fürge Ujjak (most már Amelie néven kerül szerkesztésre) egyik számában találtam.

horgolt csipkesál

Elkészíteni elég időigényes, de az eredmény magáért beszél. Hozzá készült a színben megegyező horgolt kézitáska is, melyre a DropsDesign honlapján akadtam.

horgolt táska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ananászmintás, ugyancsak horgolt poncsó a Fonalshop.hu mintaleírása alapján készült, míg a  kötéssel készült fekete csipkés boleró és a virágos nyaksál leírását a Ravelry mintagyűjteményében találtam.Horgolt nyakdíszHorgolt poncsó

 

Kötött csipkés bolero

Kötött nyaksál

 

 

A kötött férfi sálak mind saját tervezésűek, a mintás darabhoz egy bécsi üzletben látott Diesel sál adta az ihletet.

 

férfi kötött sálférfi kötött sálférfi kötött sál 
   
 
MINTÁK  |
BLOG  |
© 2011 - VARÁZSGOMBOLYAG - MINDEN JOG FENNTARTVA | oldalterv: gyöngy dániel